Inspirujte se: Tipy na udržitelné a zero-waste dárky (nejen) k Vánocům

I Vánoce, označované jako svátek konzumu, se dají pojmout jinak a potěšit kromě svých blízkých můžete i naši planetu. Přinášíme vám tipy na praktické a přitom stylové dárky, kterými nadchnete nejen všechny fanoušky ekologie a udržitelnosti, ale zkrátka každého, komu není příroda lhostejná. Hodí se pro malé i velké kluky i holky a jsou šetrné i k vaší peněžence, nebojte. Jaký z tipů bude ten pravý? 

1. Lahve na vodu

Skleněné lahve na pití jsou must-have jak do školy, tak i do práce nebo na cesty. Díky nim si totiž načepujete vodu kdekoliv a kdykoliv vás přepadne zákeřná žízeň. Ušetříte tak za nákup vody v plastových lahvích a nad svým pitným režimem budete mít maximální kontrolu. Pokud sáhnete po lahvích PPD, můžete čekat odolnost, samozřejmě nepropustnost a navíc vás překvapí tím, že nejsou těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Teď už jen splnit nejtěžší úkol  vybrat design. Bude tím pravým minimalismus a jednoduchost, nebo naopak hravost a pestré barvy? 

tipy-na-udrzitelne-darky

2. Boxy na jídlo

Stylové krabičky a boxy na svačiny se neztratí v žádné domácnosti. Nosit se v nich dají obědy do práce i do školy, využijete je na dovolených a výletech, vyrazit s nimi můžete také na piknik a v neposlední řadě si do nich můžete vzít z restaurace i jídlo “s sebou” a ušetřit tak další zbytečné obaly. Boxy na jídlo, které najdete u nás, jsme vybírali s důrazem na maximální praktičnost. Nic nevytéká, nevypadává a boxy jsou odolné, aby zvládly i větší dobrodružství. Zvolit si tak můžete boxy nerezové, varianty s přepážkou pro oddělení různých mňamek i dvoupatrové boxy se dvěma samostatnými částmi. 

mceclip0-4

 

3. Termohrnky & termolahve

Ať už si kávu do kelímku kupujete každý den, nebo jen čas od času, vlastní termohrnek je v každém případě stylovější a ekologičtější variantou. Nápoj v něm navíc vydrží teplý daleko déle, nebudou vás pálit ruce a můžete si v něm odnést do práce i čaj, který jste nestihli ráno ve spěchu vypít. To stejné platí i pro termolahve. Jsou nerezu, takže vás nápoj z nich zahřeje i po několika hodinách, jsou velmi odolné a jejich využití zimou nekončí. Stejně jako teplo totiž udrží i chlad a přijdou tak vhod i v horkém létě!

20210731_biolocooffice

4. Bambusová brčka

Pokud sháníte milou drobnost, nabízí se například sada bambusových brček. Hodí se na každou party, mají jedinečný design, protože každý kus je originál, a snadno se čistí díky přiloženému čistítku. A hlavně na rozdíl od plastových brček vydrží i několik let. 

 

5. Sójové svíčky

Pokud hledáte udržitelné dárky pro ženy, zabrousit můžete do sekce sójových svíček. Pokud zvolíte ty v kokosu, vyberete zároveň zero-waste dárek. Kokosová skořápka se po vyhoření totiž stane krásnou dekorací interiéru. Vybírat můžete z mnoha jemných vůní a těšit se můžete na dlouhé a zdravé hoření. 

 tropikalia veganska svicka v kokosu apple cinnamon

Už víte, čím uděláte radost?

sufu.cz na biano.cz